Tulevaisuuden mahdollisuuksia

Maanantaina 13.11. niin kakkosilla kuin abeillakin oli mahdollisuus tutustua UEF’n (University of Eastern Finland, kampukset Kuopiossa ja Joensuussa) ja Savonian (ammattikorkea koulu Kuopiossa) tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin avoimien ovien kautta.

Me saimme tutustua haluamiimme aloihin, kuten terveys- ja tekniikan alaan tai vaikka englanninkielisiin tutkintoihin, erilaisten esittelyiden ja pienien pisteiden avulla. Lähes jokaiselle löytyi jotakin kiinnostavaa kuultavaa tai jokainen ainakin oppi edes hieman uutta omista tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Itse toisen vuoden opiskelijana olen iloinen meille Juankosken ja Nilsiän lukiossa tarjotussa mahdollisuudessa tutustua paikalliseen opiskelutarjontaan, suuremmista lukioista vain abit pääsivät osallistumaan. Itse näen kakkosten osallistumisen vain hyvänä, koska meidänkin tulee jo alkaa pohtia mahdollisia aloja ihan kirjoitustenkin kannalta – jos jokin ala kiinnostaa ja vaikka matikasta on tietty minimiraja, on hyvä alkaa jo nyt panostamaan!

Toisaalta koen, että on aina niin mukava kuunnella, kun minulle puhutaan aiheesta, josta puhuja on oikeasti kiinnostunut, vaikka alan markkinointi hieman huvittaakin silloin, kun itse en siitä ole kiinnostunut (mutta niin sitä pitää, myykää minulle vain jokainen ala!). Toivon siis meidän lukioiden hukassa olevien opiskelijoiden arvostaneen edes tätä faktaa tästä päivästä.

  • Veera Hartojoki –